Pleeggezinnen

Even voorstellen:
Wij zijn enthousiaste, gedreven vrijwilligers, die thuis katten en honden uit het dierenasiel opvangen in pleegzorg. Voornamelijk kittens en soms ook pups, die gebaat zijn bij het opgroeien in een huiselijke omgeving en speciale zorg en aandacht nodig hebben. Dat kunnen bijvoorbeeld dieren zijn die gesocialiseerd moeten worden, moederpoezen die gaan bevallen of al een nest hebben, of fleskittens. Maar ook volwassen honden of katten, die vanwege opgelopen letsel moeten revalideren. Zelfs dieren die aan het laatste stukje van hun leven begonnen zijn, kunnen worden opgevangen bij de vrijwilligers van onze pleegzustergroep.

Liefde, zorg en specialisme

Elke pleegzuster heeft zo haar eigen specialisme. Een dier dat voor speciale zorg in aanmerking komt, kan vanuit het asiel direct ‘verhuizen’ naar de juiste verzorgende. De pleegzusters vangen deze dieren liefdevol op en geven alle tijd en aandacht die nodig is. Als de honden en katten het pleeggezin kunnen verlaten worden ze, onder asielvoorwaarden, geplaatst bij hun definitieve baasjes.

Ook pleegouder worden?

Denk jij: “Dit zou ook wel iets voor mij kunnen zijn”, neem dan s.v.p. even de tijd om verder te lezen. Als je pleegouder wilt worden zijn daar voorwaarden aan verbonden, we noemen hierbij de belangrijkste:

Voldoende tijd hebben: als je fulltime werkt kun je geen pleegouder worden. Als het nodig is moet je direct actie kunnen ondernemen (bijvoorbeeld naar de dierenarts). Bij het verzorgen van fleskittens moet je in staat zijn om dag en nacht, om de twee uur, voedingen te geven.

Teamworker zijn:
je overlegt regelmatig met de asielbeheerder over het welzijn van ‘jouw’ pleegdieren. Tevens ben je bereid om deel te nemen aan het overleg dat georganiseerd wordt door de pleegzustergroep (zo’n 4x per jaar).

Interesse hebben om te leren en het geleerde toe te passen: kennis opdoen en deze in de praktijk brengen is een must (je werkt tenslotte met levende wezens).

Hygiënisch werken: dit is heel belangrijk. Niet alleen t.a.v. de pleegdieren, maar ook van jezelf en eventuele huisgenoten. Je moet dus beslist géén hekel hebben aan schoonmaakwerk!

Wat krijg je ervoor terug?

Veel voldoening: je helpt mee aan de verbetering van het dierenwelzijn, doet kennis op, krijgt leuke contacten met collega’s èn je houdt er een supergoed gevoel aan over!

Interesse en/of meer weten?
Neem contact op met de asielbeheerder: 0118- 613579 of  info@dierenasielwalcheren.nl

Wil je meer weten over wat opvangen precies inhoudt? Neem dan eens een kijkje op de blog van pleegmama Inge. Of neem een kijkje op de facebook pagina van Pleegkittenmamas.