Nieuws

Kerstverhaal 2017

We hebben er weer een…Een verhaal met een happy-end, perfect passend bij deze tijd (de donkere dagen voor Kerst).


 

Was dat nu een poes?

Op een koude dag in november reed een vrachtwagen door een kaal en troosteloos havengebied in Vlissingen-Oost. Het begon al een beetje donker te worden toen de chauffeur, in een flits, ineens een diertje zag, dat rakelings langs de grote vrachtwagenwielen schoot. Was dat nou een poesje…? De vrachtwagenchauffeur aarzelde geen moment, ging vol in de remmen en sprong uit zijn auto die hij midden op de weg liet staan. Vlug rende hij achter het diertje aan en wonder boven wonder kreeg hij het te pakken. Een kitten van een week of zes, moederziel alleen. Gedumpt, verdwaald? Van het getoeter en gemopper dat achter zijn wagen ontstond, trok de redder zich niets aan en het kittentje werd in de cabine gezet. Daar kroop het achter de bijrijdersstoel en keek angstig om zich heen. Waar was ze nu toch beland?

Lekker warm en droog

Dat dit haar redding betekende wist het diertje uiteraard nog niet. Als het niet was opgemerkt zou het slecht met haar afgelopen zijn. De chauffeur belde de dierenambulance die het kitten naar het asiel bracht. Daar werd een pleeggezin gebeld. Het kitten werd direct opgehaald en in een warme huiskamer in een bench geplaatst. En natuurlijk voorzien van een lekker maaltje!

Geduld en een heleboel liefde

De pleegouders zagen al snel dat het kitten weliswaar bang, maar niet heel erg verwilderd was en hadden alle hoop dat het met goede verzorging, geduld en liefde goed zou komen met het weesje. En dat is ook gelukt. Bhumi bloeide op, kreeg vertrouwen in mensen, zag ook soortgenootjes om haar heen en kon de bench uit. Ze leerde hoe het er in een huisgezin aan toegaat en keek, samen met haar pleegvader, graag naar de formule 1 races op tv.

Een kerstverhaal eindigt altijd goed!

Vrachtwagenchauffeur Ben had al aangegeven dat hij Bhumi graag wilde adopteren en hield steeds contact met het pleeggezin. Na de enting, chip, en een heleboel knuffels later, kwam hij de kleine halen. Eén van haar favoriete speeltjes, een pauwenveer, kreeg ze mee als souvenir. Ze heet nu Balou en woont bij haar redder in Zuid-Holland, waar ze samen vast héél fijne kerstdagen beleven! Laatet

20 december 2017 10:48