Nieuws

Twee Bofkonten

Onze asiel-stagiaire Maartje werd tijdens haar stagewerkzaamheden op slag verliefd op twee spring in ‘t velds uit de kittenkamer:
Humpty Dumpty, die lang in een asiel-pleeggezin had gelogeerd, en de mooie rooie Lucky.
Deze bofkonten wonen sinds september bij haar en worden lekker verwend. Maartje schrijft:

Hallo allemaal,

Hier hebben we dan eindelijk ons stukje over de 2 kittens die we geadopteerd hebben in september. Humpty dumpty en Lucky.

De 2 samen zijn echte partners in crime, hoewel ik soms het vermoeden heb dat Humpty de master mind van de 2 is.
Lucky is een lieve kater geworden maar hij houd er nog steeds niet van om opgepakt te worden, en humpty? Humpty is humpty. heerlijk onverstoorbaar. Humpty is bijna nergens bang van.... ook niet als er een bal voorbij dendert en daar achter een hond..... of als er een bloempot naar beneden word geduwd door een van de 2 zie je lucky heel hard weg rennen, maar Humpty. Humpty komt op het gemakje aangekuierd op zijn dooie gemakje. De 2 samen is ook een heerlijk duo, ze kunnen samen heerlijk opgekruld liggen naast mekaar of mekaar schoonmaken (vooral Lucky doet dit bij Humpty) Het zijn echt 2 broers van mekaar, ondanks dat ze beiden uit een ander nest komen of het lengte verschil. Maar zoals alle broers hebben ze ook wel eens wat uit te stoeien waarna ze elkaar weer opzoeken om het af te sluiten met een was beurt. De bank komt er ook niet helemaal ongeschonden uit bij ons, dankzij Humpty zitten er onder de bank 4 latten zodat hij niet meer onder de bank kan komen. Hij heeft namelijk een gat aan de onderkant gemaakt van onze bankstel en dan vond hij het heerlijk om in de bank zelf zijn nagels even te scherpen, tot groot ongenoegen van ons. Ze vinden het allebei ook heerlijk om te spelen, een prop papier, een muis, een paar lintjes, een stokje of een pen. Het maakt allemaal niet uit, zolang ze maar ongein uit kunnen halen.

De eerste dag dat de 2 bij ons kwamen was het nogal nieuw en groot en eng natuurlijk. Vooral voor Lucky omdat hij al wat schuwer was, was dit al een grote omschakeling voor hem. Maar gelukkig voor Lucky heeft hij ook steun kunnen vinden bij onze hond Bennie. Wat overigens heel erg leuk is om ze samen te zien kroelen. Van Lucky verwachten we dat het een jagertje zal gaan worden aangezien hij nu al achter alle vliegjes en spinnetjes aan gaat en ze zelfs opeet. Hij gaat zelfs achter de instectjes op plekken waar het niet helemaal gewenst is, bijvoorbeeld op de papegaai zijn kooi of een standbeeld die in de vensterbank staat. Tot nu toe is dit overigens nog altijd goed gegaan, maar of dit altijd goed zal blijven gaan is nog maar de vraag.
Verder vinden de 2 katten de papegaai ook heel erg interessant en hebben ze er een spel van gemaakt om bovenop de kooi te springen (overigens ligt er natuurlijk wel een kleed bovenop anders hadden ze geen voetjes meer over gehad) Het duurde ook niet lang tot ze het aquarium ontdekten.

Humpty is sinds wij hem hebben een beetje aangekomen, van een paar honderd gram naar een kilo knaller, zoals mijn vader het soms noemt. Verder is Humpty ook geen schootkat net zoals Lucky trouwens. Maar als je hem te lang aait en het begint hem te irriteren zet hij zijn nagels in je en en begint beetjes te geven in je handen. Hij vind het wel lekker om gewoon op je schoot te liggen voor de openhaard. Verder zit hij op alles te kijken wat zijn broer doet, ik verdenk hem er stiekem van dat hij alle kattenkwaad verzint en zijn broer het laat uitvoeren. Maar als hij de kans krijgt doet hij net zo hard mee. Verder is hij soms nogal hardleers hij moet het vaak 2 of 3 keer mee maken voordat hij snapt dat dat niet helemaal de bedoeling is. Humpty vind het heerlijk om met die kleine speelmuizen rond te slepen. Maar ook met knikkers zeulen en pennen vind hij net zo leuk. We vinden de haar elastieken, pennen en knikkers bijna overal.

We hebben besloten de katten pas in de mei vakantie naar buiten te laten, vanwege de winter en omdat het makkelijker te verzorgen is voor de buurvrouw mochten wij weg gaan. Met het eten zijn ze niet zo kieskeurig en komen bij je langs als ze in de gaten krijgen dat het weer zogenaamd "etens"tijd is voor hen.
Ondanks dat het soms zulke deugnieten zijn, genieten wij enorm van die 2 monstertjes. 

Groetjes,

Marc, Els en Maartje en natuurlijk de 2 katten 

02 februari 2019 13:12